יום ראשון, 22 במאי 2016

צרכים של צרכן ההומור

מדוע אנו אוהבים לצחוק?


צרכים של קהל צרכן הומור

1. הנאה
2. בילוי בשעות הפנאי והסחת הדעת מטרדות היום יום .
3.חיזוק תחושת השייכות לקהילה:
א. שייכות לקהילת הלאום המתחזקת דרך צריכה של טקסטים העוסקים ב"ישראליות"
ב. שייכות לקבוצת השווים (קבוצה שמזוהה עם הקבוצה שהצופה שייך אליה),החולקת דפוסי צריכת תקשורת ויכולה לנהל שיחות על תכנים משותפים.

שם הבדיחה : שתי פולניות
דירוג: 
פולנייה מתקשרת לחברתה הפולנייה ושואלת :
נו מה שלומך ? איך הבעל ? איך הילדים ?
עונה לה השניה : המצב ממש נפלא , בעלי הנפלא בבית רואה טלוויזיה
והילדים המתוקים עושים את שיעורי הבית.

"טוב" אומרת הפולניה שהתקשרה , "אני אתקשר 
אחר כך , אני מבינה שיש לך אורחים" 


שם הבדיחה : מרוקאי מחשמל
דירוג: 
מרוקאי אחד חישמל את אישתו.
הוא מובל למעצר והחוקר שואל אותו: בכמה וואט חישמלת אותה?
עונה המרוקאי: בבת אחת.


שם הבדיחה : פרסים לא עושים טעויות 
שאלה:למה פרסים לא עושים טעויות
תשובה:כי על טעויות משלמים


יום שני, 9 במאי 2016



החלום האמריקאי -בא לידי ביטוי בסרט "צ'ארלי בממלכת השוקולד "- בכך שלא רק מי
שעשיר ובא מבית ממעמד גבוה יכול היה לזכות בכרטיס הזהב שפרסם וילי וונקה בכול רחבי הארץ. כלומר צ'ארלי בא ממעמד נמוך מאוד, שלהורים אין הרבה כסף לקנות חבילות שוקולד בשביל למצוא את כרטיס הזהב, בניגוד לחלק מהילדים שגם זכו בסיור במפעל של (וילי וונקה)
כול ארבעת הילדים שזכו באו ממעמד גבוה וחלקם פתחו המון חבילות שוקולד כדי למצוא את הכרטיס, בניגוד  לצ'ארלי הוא  פתח בסך הכול 3 חבילות שוקולד  שעשה מאמצים רבים כדי לקנות אותם ולבסוף הוא זכה בכרטיס ויצא לסיור עם סבא שלו ,למרות שהוא רצה לוותר על הכרטיס תמורת כסף שאנשים הציעו לו, אבל סבא שלו "אמר לו לא לוותר על הכרטיס יש כאלו רק חמישה כרטיסים בעולם וכסף מדפיסים כול יום."



 חלום אמריקאי  

כתבה + ערך חדשותי


כתבה + ערך חדשותי

עדי הימלבלוי: "ידעתי שהסרטן יגיע גם אליי"
מחרתיים ב"ידיעות אחרונות": עדי הימלבלוי חושפת את המאבק המוצלח שלה בסרטן, מהגילוי המצמרר ועד הפיוס המאוחר עם אביה שנפטר מהמחלה.י
בראיון אישי מספרת לראשונה השחקנית העסוקה עדי הימלבלוי , על המאבק שלה בסרטן בלוטת התריס, מרגע הגילוי, דרך החרדות, הניתוח, ההתאוששות, וחשבון הנפש.




היה לי אודישן שהייתי צריכה לשיר בו, אז הלכתי למורה לפיתוח קול שלי", נזכרת עדי הימלבלוי. "לא הייתי אצלה הרבה זמן, והיא אמרה לי שהמיתרים שלי נשמעים לא טוב. היא נתנה לי טלפון של רופא והשביעה אותי ללכת אליו. ביקשתי מאמא שלי לקבוע לי תור, וכבר באותו השבוע הגענו. ישבנו בחדר ההמתנה ופתאום הסתכלתי על השלט שתלוי לו על הדלת: 'מומחה לגידולים סרטניים בצוואר'. חשבתי לעצמי, מה אני עושה כאן? מה למיתרי הקול שלי ולרופא הזה?"















פרודיה סרטון

סאטירה סרטון

סרטון סלפסטיק

יום רביעי, 4 במאי 2016

תקשורת תוך אישית

תקשורת תוך אישית

כאשר אדם חושב, מהרהר, תוהה, חולם, מתכנן, מדמיין, הוגה רעיון, מתלבט, עושה רק חשבון נפש, הוא עושה זאת עם עצמו, כשהפה סגור, הוא אינו מדבר עם אף אחד, ורק המחשבות מתרוצצות לו בראש. דוגמה נוספת לתקשורת  היא כתיבת ספר, יומן   

תקשורת בן אישית בלתי אמצעית

תקשורת בין אישית בלתי אמצעית

אדם מבצע בממוצע מאות אלפי שיחות בין - אישיות פנים אל פנים במשך חייו. סוג תקשורת זה הוא השכיח  ביותר, וניתן לזהות בו  מוען ונמען, המעבירים  מסרים האחד לזולתו במילים (תקשורת מילולית) ו/או בתנועות ושפת גוף (תקשורת בלתי מילולית). במעמד תקשורת זה אין אמצעי מתווך בין המשתתפים. ההיקף מצומצם ויש קרבה פיסית גדולה, המאפשרת קיומם של קשר עין ותגובה מיידית.

תקשורת בן אישית -מתווכת

תקשורת בין אישית -מתווכת -
סוג של תקשורת בין אישית.
כאשר בין המוען לנמען קיים מתווך, בדר"כ אמצעי טכנולוגי

המאפשר תקשורת בשל מגבלת כלשהי המונעת תקשורת ישירה לדוגמה : מיקרופון או טלפון

תקשורת המונים

תקשורת המונים - סוג מיוחד של תקשורת חברתית בעלת מאפיינים ייחודים של הקהל , של חווית התקשורת ושל המוען (כספי). תקשורת עם ציבור נמענים גדול המתאפשרת הודות לטכנולוגיה .המוען הוא גוף גדול ומרוחק מנמעניו.המוען מעביר את מסריו דרך ארגוני התקשורת ולכן נתון לאילוצים מוסדיים. הנמען הוא קהל גדול , הטרוגני ואנונימי .המסר בתקשורת המונים הוא זמין מהיר וסימולטני ויכול להביא לשיח ציבורי . המסר נועד לצריכה מיידית כיוון שהוא מתכלה .ישנם אילוצים מסתיימים מכיוון שהמוען\מוענים הם ארגון גדול למשל אילוצים כלכלים .


יום רביעי, 27 באפריל 2016

מודל קווי לינארי+ מודל מעגלי+מודל תרבותי

מודלים סמיוטיים (תרבותיים)- עוסקים במסר עצמו, בתוכן. פיסק: יצירה וחליפין של משמעויות, חקר התקשורת הוא חקר טקסט ותרבות, דגש על חופש הפרשנות של הנמען למסר. החשיפה למסר אינה מבטיחה פענוח אחיד, הפרשנות סובייקטיבית בהתאם למטען התרבותי, לזמן, למקום, לערכים, לרקע, לנסיבות, לגיל, למין וכיו"ב. שייך לאסכולת ההשפעות המוגבלות וטוען כי התקשורת אינה כל יכולה. קיומו של "רעש תרבותי" הקובע כי קיים גורם אנושי המשדר ומפענח את המסר סובייקטיבית.


מודלים מעגליים: אחד משני סוגי המודלים התהליכים. מודל המציג את תהליך העברת המסר מהמוען לנמען באופן שבו לנמען יש יכולת להגיב ולהשפיע על המוען ואף להפוך למוען אך הדגש הוא על המוען שמהווה מקור למסר.


מודלים לינאריים:

יוצאים מנקודת המוצא שתהליך התקשורת  הוא תהליך חברתי של השפעה על  מחשבתו או התנהגותו של קולט המסר. לפי אסכולה זו, הצלחת התקשורת נמדדת ביחס שבין כוונת המוען לבין תוצאות ההשפעה של מסריו על הנמענים (אלו גורמים מסייעים או מפריעים להשפעה על הנמען.)

מודל ליניארי


מודל סמיוטי








מודל מעגלי

סימבול

סימבוליים
סימבול הוא המופשט מטיפוסי הסימנים- זה קשר אקראי ושרירותי. אין קשר של דומות או של סובב-מסובב אלא זה קשר שהוא פועל יוצא של מוסכמה תרבותית.
v סימבול חייב להילמד- לכל תרבות/ חברה יש מערכת סמלים משלה (לעתים ייחודית, ולעתים משותפת למספר קבוצות- אוניברסאלית). לפעמים אנו מבינים למה זה הסמל ולפעמים לא.


  • אותיות– יכולות להיחשב סימבול.
  • צלב– זה סימן על: סימן של הנצרות שיצאה ממנו משפחת צלבים (הצלב האדום, צלב אפיפיורי…).
  • תמונה של סוכן חשאי– על פי ברגר קיימים מספר סימנים שמעידים על דמות הסוכן הסמוי (אצל שחקן קולנוע): נשיאת אקדח רוולבר, נהיגה במכונית ספורט מהירה, מעיל גשם, כובע מגבעת…
–      אך 2 הצדדים מחויבים להיכרות צפופה של מערכת מוסכמות, שרק ע"י הכרות עם הסמלים התרבותיים אנו יודעים שזה סוכן חשאי.

אינדקס


אינדקס
יש בהם קשר לוגי של הסקה/ השלכה לתוך משהו שאנו רואים. הסימן הגיוני לדבר או לרעיון שאותו הוא מייצג, ולאו דווקא דומות ישירה לאובייקט.
     אנו למדים על הקשר בדרך כלל מתוך החוויות היום יומיות.
     הפרשנות של סימנים אלה אורכת זמן רב יותר ביחס לסימנים איקונים.

"אין עשן בלי אש"– כשאנו רואים עשן אנו מבינים שהייתה שם אש.
–   ההבנה היא מיידית אבל דורשת לימוד והבנה קודמת.
–     הקשר שלו לדבר המסומן הוא קשר של היגיון – קשר של סיבה ותוצאה.
–     העשן הוא סימן אינדקסיאלי.

אייקון


(אייקון.
לקוח מהמילה היוונית הליקון, שמשמעותה דימוי.
בתקשורת החזותית מדובר בסימנים הקלים ביותר לפענוח והדומים ביותר לדבר שאותו הם מייצגים. מדובר בדימוי (ציור, פסל )שמתקשר על ידי דומות. כל תמונה (צילום של ת"ז, תמונת מחזור) היא למעשה סימן איקוני, אשר מסמלת את הדבר האמיתי, והאדם מבין את המסר בזכות הדומות (שמופיעה ברמות שונות).



דוגמאות:

  • קריקטורות זה סימן איקוני: אייקון של איש ואישה בשירותים ציבוריים – זה סימן להבדלה בין נשים לגברים.
  • תמרורים– הם עובדים על עיקרון הדומות, על הידע שהוא בבחינת ניסיון חיים אלמנטארי. זו קליטה שהיא חושית.

זהות באינטרנט

זהות -הוא מונח בסוציולוגיה ובפסיכולוגיה המתאר את תפיסת האדם את עצמו, ואת תפיסת החברה הסובבת אותו.
זהות באינטרנט -  מיתוג אישי הנו תהליך בו אדם יוצר לעצמו זהות והופך עצמו למוכר בתחומו באופן שיקדם אותו בחייו המקצועיים ,העסקים, או האישים . מטרת המיתוג העצמי הנה "לארוז" מחדש את עצמכם באופן שישנה את האופן בו אחרים רואים אתכם . בעידן האינטרנט המיתוג העצמי הפך למשימה קלה ופשוטה מתמיד .
מיתוג אישי הוא המקום שלכם ושל העסק שלכם בראשו של קהל היעד.ככל שהמיתוג האישי שלכם חזק
יותר כך הוא מתקשר אצל קהל היעד עם צרכים בסיסים יותר .

תקשורת סינכרונית\ תקשורת אסינכרונית

תקשורת סינכרונית :
המידע משודר מהמשדר ברצף, סיבית אחר סיבית, בקצב שידור קבוע, כאשר תדר השעון מועבר ביחד עם הסיביות אל המקלט. זאת אומרת שהמשדר והמקלט מסונכרנים ביניהם על ידי אותו תדר השעון
תקשורת אסינכרונית:
המשדר והמקלט נמנעים לשדר רצפים ארוכים של סיביות זאת משום שאין סנכרון מלא בין  היחידה ששולחת נתונים לזו המקבלת, .במקרה זה, המידע המשודר מחולק למסגרות מידע, frames, בגודל של בית אחד כאשר כל מסגרת כוללת סיבית Start  וסיבית  Stop. סיבית  Start מסמנת את תחילת מסגרת חדשה, וסיבית Stop מסמנת את סיומה. מסגרות המידע אינן חייבות להיות משודרות במרווחי זמן 
שווים, מכוון שאינן תלויות בשעון.

אבדן הילדות

אבדן הילדות

חשיפת הילדים לתוכני טלוויזיה, שאינם תואמים את גילם, בשעות שאינן מיועדות
לצפייתם .הטשטוש בין סדרות משפחתיות לסדרות מבוגרים גורם למעבר מידי ובלתי נשלט של הילדים מהילדות לעולם המבוגרים .
וכתוצאה מכך נעלמת הסמכות להורים , ויש יותר חוסר נימוס וחוסר בושה .

רב תרבותיות

רב תרבותיות

nהגישה הרב- תרבותית היא תפיסה חברתית היוצאת מנקודת מוצא שוויונית ביחסה לשוני התרבותי הקיים גם בחברה הישראלית וגם בחברה העולמית. על פי גישה זו: כל התרבויות שוות.
קיום דיאלוג (דו-שיח) בין זהויות  תרבותיות שונות או בין זהויות אתניות (זהות השייכת לעם מסוים), המרכיבות תרבות נתונה. מה שמאפיין את הגישה הזו היא ריבוי, עירוב, הטרוגניות (חוסר–אחידות) ויחסיות. המטרה ברב תרבותיות היא להדגיש את הריבוי כמרכיב חיוני של החברה, לאפשר היכרות טובה יותר של הפרטים עם חלקיה השונים של החברה וליצור קיום משותף.

רב לאומיות

רב לאומיות

חברה גדולה שהמשרד הראשי שלה הוא במדינה אחת ושיש לה אינטרסים וארגונים - כגון חברות בת, סניפים או נכסים קבועים - במספר ארצות, שבהן היא פועלת בעת ובעונה אחת. חברות רב-לאומיות (המכונות גם "חברה בינלאומית" או "חברה על-לאומית" הפכו חיזיון נפוץ בסוף שנות החמישים ובשנות השישים של המאה ה-20 בעקבות ההתפתחות הכלכלית וההתרחבות התעשייתית והמסחרית, ויש להן השפעה ניכרת על כלכלת הארצות שבהן הן פועלות.
לדוגמא : עלית , אוסם,( שטראוס דנונה (bio)

אימפריאליזם תרבותי

אימפריאליזם תרבותי

מצב שבו התרבות של מעצמת -העל הגלובלית הופכת לדומיננטית (בולטת) ואף מוחקת תרבויות מקומיות ככלי לשליטה צבאית ופוליטית .בעשורים האחרונים נטען שהדומיננטיות של ארצות הברית מובילה בחברות רבות ,כולל בישראל לאמריקניזציה .במסגרת תהליך זה ערכים אמריקנים זוכים לבולטות תרבותית גדולה ומשמים כמודל לחיקוי .
לדוגמא : אינדיבידואליות ,מודלים כלכלים אמריקנים כמו מודל השוק החופשי ,מוצרים אמריקנים
למשל( קוקה קולה )והשפה האנגלית .
לדוגמא :

TNT
קסטרו
מקדונלס

היברידיות

היברידיות

אחת מהתופעות הבלתי נמנעות של הגלובליזציה . מצב שבו מרכיבים של תרבויות זרות נטעמים בתוך תרבות נתונה ,ובכך נפתחות אפשרויות למידה זרה ולמשווקים זרים ליצור קשרים עם הקהילות המקומיות במטרה להציע להן את מוצריהם .
דוגמאות:
MTV

  NIKE

אפל

אסיקס

אדידס

סמסונג

6 סוגי ערוצי טלוויזיה



6 סוגי ערוצי טלוויזיה

בישראל שפע ערוצי טלוויזיה המוצעים לקהל הצופים ,קיימת אבחנה הממיינת את הערוצים השונים לשישה סוגים.

ערוצים לוקליים -ערוצים שמופקים בישראל ומיועדים לקהל מקומי , התכניות בעברית או מלוות בתרגום , לדוגמא: ערוץ הכנסת, ערוץ 2,חדשות הבידור.

ערוצים חלון : ערוצים המיועדים לקהל המקומי אך התכנים ברובם מיובאים ומתורגמים.
לדוגמא: ניקלודיאון , ערוץ הילדים, יס קומדי.

ערוצים מגזריים: ערוצים מקומיים המיועדים למגזרים לוקאליים מסוימם
לדוגמא :הערוץ הערבי, ערוץ 166 סוריה ,ערוץ 169 מצרים.

ערוצים מומרים-ערוצים זרים מיובאים ומותאמים לקהל מקומי על ידי ברירה ותרגום
לדוגמא: הוט פאשן ,הוט גולד ,הוט פריים.

המשך.

ערוצים זרים - ערוצים המופקים במדינות אחרות ומיועדים לקהל באותן מדינות , ללא התאמה לקהל מקומי (מגוון גדול של ערוצים ממדינות שונות .)
לדוגמא :france 5, kazakh, russian travel guide.

ערוצים גלובליים \אזוריים -ערוצים על לאומיים המיועדים לקהל במדינות שונות ואינם מותאמים לקהל מקומי .לדוגמא: ערוץ ההיסטוריה ברוסית ,ירדן 1.

אייקון תרבותי

אייקון


אייקון פופ היא הגדרה לידוען, דמות או אובייקט, שניתנת בדרך כלל על ידי התקשורת או הציבור הרחב. אייקון הפופ משפיע רבות על תרבות הפופ בדרך כזו או אחרת.
אייקון הוא דמות בדיונית של גיבור-על המופיעה בחוברות הקומיקס ביקום DC Comics. הדמות הופיעה לראשונה בחוברת ''Icon #1'' ממאי 1993.




אייקונים אמריקאים

סופרמן - מאפיינן את ארצות הברית בצבע של הבגדים שלו ,אדום, כחול.

רכב השטח הקטן ובעל העבירות יוצאת הדופן נולד בעקבות מכרז בהול שהוציא צבא ארצות הברית עם תחילת מעורבותו במלחמת העולם השנייה .

אייקון אמריקאי אמיתי ,מכונית הספורט האמריקאית האולטימטיבית שהצליחה לשמור על מעמדה.