יום ראשון, 22 במאי 2016

צרכים של צרכן ההומור

מדוע אנו אוהבים לצחוק?


צרכים של קהל צרכן הומור

1. הנאה
2. בילוי בשעות הפנאי והסחת הדעת מטרדות היום יום .
3.חיזוק תחושת השייכות לקהילה:
א. שייכות לקהילת הלאום המתחזקת דרך צריכה של טקסטים העוסקים ב"ישראליות"
ב. שייכות לקבוצת השווים (קבוצה שמזוהה עם הקבוצה שהצופה שייך אליה),החולקת דפוסי צריכת תקשורת ויכולה לנהל שיחות על תכנים משותפים.

שם הבדיחה : שתי פולניות
דירוג: 
פולנייה מתקשרת לחברתה הפולנייה ושואלת :
נו מה שלומך ? איך הבעל ? איך הילדים ?
עונה לה השניה : המצב ממש נפלא , בעלי הנפלא בבית רואה טלוויזיה
והילדים המתוקים עושים את שיעורי הבית.

"טוב" אומרת הפולניה שהתקשרה , "אני אתקשר 
אחר כך , אני מבינה שיש לך אורחים" 


שם הבדיחה : מרוקאי מחשמל
דירוג: 
מרוקאי אחד חישמל את אישתו.
הוא מובל למעצר והחוקר שואל אותו: בכמה וואט חישמלת אותה?
עונה המרוקאי: בבת אחת.


שם הבדיחה : פרסים לא עושים טעויות 
שאלה:למה פרסים לא עושים טעויות
תשובה:כי על טעויות משלמים


יום שני, 9 במאי 2016



החלום האמריקאי -בא לידי ביטוי בסרט "צ'ארלי בממלכת השוקולד "- בכך שלא רק מי
שעשיר ובא מבית ממעמד גבוה יכול היה לזכות בכרטיס הזהב שפרסם וילי וונקה בכול רחבי הארץ. כלומר צ'ארלי בא ממעמד נמוך מאוד, שלהורים אין הרבה כסף לקנות חבילות שוקולד בשביל למצוא את כרטיס הזהב, בניגוד לחלק מהילדים שגם זכו בסיור במפעל של (וילי וונקה)
כול ארבעת הילדים שזכו באו ממעמד גבוה וחלקם פתחו המון חבילות שוקולד כדי למצוא את הכרטיס, בניגוד  לצ'ארלי הוא  פתח בסך הכול 3 חבילות שוקולד  שעשה מאמצים רבים כדי לקנות אותם ולבסוף הוא זכה בכרטיס ויצא לסיור עם סבא שלו ,למרות שהוא רצה לוותר על הכרטיס תמורת כסף שאנשים הציעו לו, אבל סבא שלו "אמר לו לא לוותר על הכרטיס יש כאלו רק חמישה כרטיסים בעולם וכסף מדפיסים כול יום."



 חלום אמריקאי  

כתבה + ערך חדשותי


כתבה + ערך חדשותי

עדי הימלבלוי: "ידעתי שהסרטן יגיע גם אליי"
מחרתיים ב"ידיעות אחרונות": עדי הימלבלוי חושפת את המאבק המוצלח שלה בסרטן, מהגילוי המצמרר ועד הפיוס המאוחר עם אביה שנפטר מהמחלה.י
בראיון אישי מספרת לראשונה השחקנית העסוקה עדי הימלבלוי , על המאבק שלה בסרטן בלוטת התריס, מרגע הגילוי, דרך החרדות, הניתוח, ההתאוששות, וחשבון הנפש.




היה לי אודישן שהייתי צריכה לשיר בו, אז הלכתי למורה לפיתוח קול שלי", נזכרת עדי הימלבלוי. "לא הייתי אצלה הרבה זמן, והיא אמרה לי שהמיתרים שלי נשמעים לא טוב. היא נתנה לי טלפון של רופא והשביעה אותי ללכת אליו. ביקשתי מאמא שלי לקבוע לי תור, וכבר באותו השבוע הגענו. ישבנו בחדר ההמתנה ופתאום הסתכלתי על השלט שתלוי לו על הדלת: 'מומחה לגידולים סרטניים בצוואר'. חשבתי לעצמי, מה אני עושה כאן? מה למיתרי הקול שלי ולרופא הזה?"















פרודיה סרטון

סאטירה סרטון

סרטון סלפסטיק

יום רביעי, 4 במאי 2016

תקשורת תוך אישית

תקשורת תוך אישית

כאשר אדם חושב, מהרהר, תוהה, חולם, מתכנן, מדמיין, הוגה רעיון, מתלבט, עושה רק חשבון נפש, הוא עושה זאת עם עצמו, כשהפה סגור, הוא אינו מדבר עם אף אחד, ורק המחשבות מתרוצצות לו בראש. דוגמה נוספת לתקשורת  היא כתיבת ספר, יומן   

תקשורת בן אישית בלתי אמצעית

תקשורת בין אישית בלתי אמצעית

אדם מבצע בממוצע מאות אלפי שיחות בין - אישיות פנים אל פנים במשך חייו. סוג תקשורת זה הוא השכיח  ביותר, וניתן לזהות בו  מוען ונמען, המעבירים  מסרים האחד לזולתו במילים (תקשורת מילולית) ו/או בתנועות ושפת גוף (תקשורת בלתי מילולית). במעמד תקשורת זה אין אמצעי מתווך בין המשתתפים. ההיקף מצומצם ויש קרבה פיסית גדולה, המאפשרת קיומם של קשר עין ותגובה מיידית.

תקשורת בן אישית -מתווכת

תקשורת בין אישית -מתווכת -
סוג של תקשורת בין אישית.
כאשר בין המוען לנמען קיים מתווך, בדר"כ אמצעי טכנולוגי

המאפשר תקשורת בשל מגבלת כלשהי המונעת תקשורת ישירה לדוגמה : מיקרופון או טלפון

תקשורת המונים

תקשורת המונים - סוג מיוחד של תקשורת חברתית בעלת מאפיינים ייחודים של הקהל , של חווית התקשורת ושל המוען (כספי). תקשורת עם ציבור נמענים גדול המתאפשרת הודות לטכנולוגיה .המוען הוא גוף גדול ומרוחק מנמעניו.המוען מעביר את מסריו דרך ארגוני התקשורת ולכן נתון לאילוצים מוסדיים. הנמען הוא קהל גדול , הטרוגני ואנונימי .המסר בתקשורת המונים הוא זמין מהיר וסימולטני ויכול להביא לשיח ציבורי . המסר נועד לצריכה מיידית כיוון שהוא מתכלה .ישנם אילוצים מסתיימים מכיוון שהמוען\מוענים הם ארגון גדול למשל אילוצים כלכלים .